FESTIVALguide

Festivalsommar 2024

Planera din festivalsommar

Från svenska favoriter till internationella världsstjärnor. Se din favoritartist eller upptäck en ny. Vi guidar dig till sommarens bästa festivalupplevelser 2024. Visste du att The Wannadies kommer till Eksjö Stadsfest? Eller att du kan se Electric Banana Band på Time To Rock? Jessie J på Summertime Festival? Judas Priest på Sweden Rock? Se till att du inte missar en av dina favoriter i sommar!


Ständigt lockad av nya roller och utmaningar har Oskar Linnros inte alltid haft tid att stå på scen, men det förändrar inte det faktum att han är en av de mest inflytelserika svenska artisterna under de senaste decennierna. Se honom på Way Out West 9 augusti.

Köp biljett

Den elektroniska dansmusikens just nu stora fixstjärna – brittiska DJ:n, producenten och artisten Fred Again.. kommer till Way Out West 2024. Han är en av festivalens mest önskade artist.

Köp biljett

Ellen Krauss hade sitt genombrott med debutsingeln The One I Love, som nu har lyckats nå över 26 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn. Se henne på Way Out West 2024.

Köp biljett

Darin intar stora scenen på Eksjö stadsfest lördag 31/8! Genom åren har Darin haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Imponerande!

Köp biljett

The Wannadies, indiepop-pionjärer från Skellefteå, erövrade Sverige med hits som ”My Hometown” och ”Hit”. Återförenade 2020, bevisar de att passion och energi aldrig dör. Se dem på Eksjö Stadsfest

Köp biljett

Mando Diao, rockband från Borlänge, tog Sverige med storm med ”Dance With Somebody”. Med energiska liveframträdanden och hits som ”Gloria” har de erövrat Europa och etablerat sig som en internationell rockkraft.

Köp biljett

Sheffields britpop-ikoner med Jarvis Cocker. ”Common People” och ”Disco 2000” tog världen med storm. En unik blandning av humor, sväng och brittisk elegans. En kultklassiker som kan ses på Way Out West den 9 augusti.

Köp biljett

Brittisk singer-songwriter med stark röst och poetiska texter. Från minimalistisk blues till experimentell rock. ”Rid of Me” och ”To Bring You My Love” visar hennes bredd. Se PJ Harvey på Way Out West den 8 augusti.

Köp biljett

Brooklyn-baserat indie-band med Adrianne Lenker. Atmosfäriska ljudlandskap och gripande texter om kärlek, sorg och natur. ”Masterpiece” och ”Two Hands” visar deras unika sound. En hyllad kraft i indie-världen som du kan se på Way Out West den 8 augusti.

Köp biljett

Sydafrikansk-brittisk sångerska med soulfylld röst. Debuterade med virala hiten ”Strangers”. Blandar R&B, pop och elektroniska influenser. En spännande nykomling med starkt personligt uttryck. Hon uppträder på Way Out West den 10 augusti.

Köp biljett

Norrköpings egna poetiska popsnöre. Från Laakso till solosuccé med ”Jag är en vampyr”. Skarpa texter, melankoliska melodier och humoristiska inslag. En älskad artist med ständigt nya uttryck. Se honom på Way Out West den 9 augusti.

Köp biljett

Svensk singer-songwriter med melankolisk röst och drömsk produktion. Debuterade 2019 med ”Luzon”. Grammisnominerad för ”Weeks Above The Earth”. Skriver om kärlek, förlust och längtan. En suggestiv och gripande artist som du kan höra på Way Out West 10 augusti.

Köp biljett

Internationella festivaler

Slå två flugor i en smäll åk iväg på din semestern och upplev en favoritartist på en festival utomlands i sommar. Kolla in några av våra favoriter!


Presentkort