FESTIVALguide

Planera din festivalsommar! Från svenska favoriter till internationella världsstjärnor. Se din favoritartist eller upptäck helt nya. Vi guidar dig till sommarens bästa festivalupplevelser 2024.

Festivalsommar

Artist highlights

Några artister du inte får missa i sommar på svenska festivaler.


Den elektroniska dansmusikens just nu stora fixstjärna – brittiska DJ:n, producenten och artisten Fred Again.. kommer till Way Out West 2024. Han är en av festivalens mest önskade artist.

Köp biljett

Ellen Krauss hade sitt genombrott med debutsingeln The One I Love, som nu har lyckats nå över 26 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn. Se henne på Way Out West 2024.

Köp biljett

Judas Priest är ett av de mest legendariska och inflytelserika heavy metal-banden någonsin med hits som ”Breaking the Law” och ”Painkiller”. I mars 2024 släpps bandets 19:e studioalbum och i juni kommer de till Sweden Rock Festival!

Köp biljett

Darin intar stora scenen på Eksjö stadsfest lördag 31/8! Genom åren har Darin haft sju albumettor, trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Imponerande!

Köp biljett

Aldo Nova, en kanadensisk multiinstrumentalist och låtskrivare, har gjort ett bestående avtryck inom rockmusiken med sin självbetitlade debutalbum som släpptes i början av 1980-talet. Se han på Time To Rock den 7:e Juli

Köp biljett

Sheffields britpop-ikoner med Jarvis Cocker. ”Common People” och ”Disco 2000” tog världen med storm. En unik blandning av humor, sväng och brittisk elegans. En kultklassiker som kan ses på Way Out West den 9 augusti.

Köp biljett

Brittisk singer-songwriter med stark röst och poetiska texter. Från minimalistisk blues till experimentell rock. ”Rid of Me” och ”To Bring You My Love” visar hennes bredd. Se PJ Harvey på Way Out West den 8 augusti.

Köp biljett

Brooklyn-baserat indie-band med Adrianne Lenker. Atmosfäriska ljudlandskap och gripande texter om kärlek, sorg och natur. ”Masterpiece” och ”Two Hands” visar deras unika sound. En hyllad kraft i indie-världen som du kan se på Way Out West den 8 augusti.

Köp biljett

Sydafrikansk-brittisk sångerska med soulfylld röst. Debuterade med virala hiten ”Strangers”. Blandar R&B, pop och elektroniska influenser. En spännande nykomling med starkt personligt uttryck. Hon uppträder på Way Out West den 10 augusti.

Köp biljett

Norrköpings egna poetiska popsnöre. Från Laakso till solosuccé med ”Jag är en vampyr”. Skarpa texter, melankoliska melodier och humoristiska inslag. En älskad artist med ständigt nya uttryck. Se honom på Way Out West den 9 augusti.

Köp biljett

Svensk singer-songwriter med melankolisk röst och drömsk produktion. Debuterade 2019 med ”Luzon”. Grammisnominerad för ”Weeks Above The Earth”. Skriver om kärlek, förlust och längtan. En suggestiv och gripande artist som du kan höra på Way Out West 10 augusti.

Köp biljett

Internationella festivaler


Foo Fighters, grundat av Dave Grohl efter Nirvanas upplösning, är ett ikoniskt rockband som har definierat alternativ rockscenen sedan 90-talet. Med sin energiska musik, kraftfulla gitarriff och minnesvärda melodier har bandet vunnit flera Grammys och erövrat fans över hela världen.

Köp biljett

Efter två framgångsrika album och genomfört flera utsålda turnéer har Dina Ögon snabbt stigit i popularitet och blivit ett av Sveriges mest uppmärksammade band. Deras musikaliska resa har varit imponerande, från deras inledande framsteg till deras nuvarande status som en tongivande kraft inom den svenska musikscenen. Denna framgångsrika utveckling har cementerat Dina Ögons plats i hjärtat av den nationella musikkulturen.

Köp biljett

Dua Lipa, en brittisk sångerska med kosovoalbanskt ursprung, har revolutionerat popmusikscenen med sin kraftfulla röst och moderna sound. Sedan genombrottet har hon dominerat topplistorna med hits som ”New Rules” och ”Don’t Start Now”, och vunnit flera prestigefyllda utmärkelser.

Köp biljett

Avril Lavigne, en kanadensisk sångerska, har gjort ett outplånligt intryck på pop- och rockscenen med sin rebelska attityd och medryckande låtar. Sedan debuten har hon fångat fansens hjärtan med hits som ”Complicated” och ”Sk8er Boi”, kombinerat med hennes signaturstil som blandar punk och pop.

Köp biljett

The Killers, ett amerikanskt rockband från Las Vegas, har blivit ikoner inom modern rock med sin energiska musik och djupsinniga texter. Sedan deras banbrytande debut med ”Mr. Brightside” har bandet fortsatt att erövra musikvärlden med en rad framgångsrika album och hits som ”Somebody Told Me” och ”When You Were Young”.

Köp biljett